0.00
Ostrzeżenie o Ryzyku: Ryzykujesz stanem swojego kapitału. Statystycznie tylko 11-25% traderów uzyskuje dochód z handlu Forex i kontraktami CFD. Pozostałych 75-89% klientów traci swoje inwestycje. Inwestuj w kapitał, który ujawnia takie ryzyko.

Opinie brokerów Real Forex

Aby przeprowadzić udany handel, musisz znaleźć wiarygodnego pośrednika. Opinie brokerów Forex od innych handlowców pomogą Ci z powodzeniem poradzić sobie z tym zadaniem. Ważne jest, aby podkreślić, że prawdziwi ludzie publikują je. Dzięki temu otrzymujesz dokładne informacje „z pierwszej ręki” na temat interesujących Cię brokerów. Skuteczni handlowcy zalecają pierwsze czytanie i dopiero potem zaczynają działać. Wygodna wyszukiwarka pozwala szybko znaleźć opinie brokerów Forex w dowolnym dogodnym momencie.

Dodaj opinię

Sortuj według:

data
przydatność
Haitong | Leszek Ciesielski 02 Listopad 2021

Zalety: Przyjazny dla użytkownika interfejs.

Wady: Oszustwo z finansami jest możliwe przy wpłaceniu pieniędzy na zasób.

Komentarz: Miałem bardzo nieprzyjemną sytuację z tym brokerem. Zarejestrowałem się na stronie, zainstalowałem terminal handlowy, zalogowałem się na konto. РPostanowiłem wpłacić pieniądze, do tego skorzystałem z webmoney i wpłaciłem 400 USD. W wyniku tylko dzień później pieniądze zostały wpłacone na moje konto, nie PEŁNĄ KWOTĘ, ale tylko 300 dolarów. Postanowiłem napisać do działu wsparcia. W końcu minęły około dwóch tygodni, ale nadal dostałem pieniądze. Być może był to jakiś błąd wymiennika lub coś takiego, a może ta strona próbuje wycisnąć pieniądze w ten sposób. Nie ma ochoty na współpracę z tym brokerem, jest więcej godnych firm.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
FriedbergDirect | Kacper Turek 02 Listopad 2021

Zalety: - jedna z najstarszych firm brokerskich w Kanadzie - spready 0,2

Wady: - mało cennych informacji dla traderów - minimalny depozyt 5000$

Komentarz: Firmę FriedbergDirect uznałem za pracę z rekomendacji na jednym z forów, było wielu zadowolonych traderów. Postanowiłem, zobaczymy co i jak, ale depozytu nie uzupełniłem, ponieważ wiedziałem, że konto demo jest dostępne tutaj. Mogę powiedzieć, że warunki są normalne, dźwignia finansowa i stawki, spread też. Ale strona jest dostępna tylko w języku angielskim. Chciałbym, żeby było także po polsku. Jeśli chodzi o platformę, są też niedociągnięcia, zdarzają się awarie, w tym samym czasie jest wiele aktywów. Ogólnie rzecz biorąc, na razie jestem na koncie demo, myślę, co dalej.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
Bacera | Michał Kowalik 02 Listopad 2021

Zalety: Brakuje.

Wady: Zobacz komentarz.

Komentarz: Oszuści BACERA zajmują się bezczelnym oszustwem naiwnych użytkowników Internetu pod dość banalnym pretekstem handlu forex, podczas którego oszuści szybko oszukują swoich klientów. BACERA nie mówi nic konkretnego o licencji i nie podaje żadnych odniesień, co wskazuje na pewną niechęć oszustów BACERA do umożliwienia potencjalnym klientom sprawdzenia rzeczywistości słów brokerów, tym samym stawiając ich oszustwo pod dużymi wątpliwościami. Nie polecam współpracować z nimi!

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
TradeStation | Adam Świderski 02 Listopad 2021

Zalety: Brakuje.

Wady: Zobacz komentarz.

Komentarz: Odpowiedzialność i uczciwość nie dotyczy tej firmy. Tutaj, jak rozumiem, jest tylko pragnienie zysku, więc nie ma najmniejszego sensu kontaktować się z firmą. Chodzi o to, że jakość usług pozostawia wiele do życzenia i nie można w ogóle liczyć na uczciwy i bezpieczny handel. Nie ma żadnych zarobków na platformie, firma nie jest w stanie zapewnić normalnego szkolenia.Nie może być mowy o zarządzaniu aktywami, platforma oczywiście nie jest do tego przeznaczona. Konto można doprowadzić do minusa. Jest to firma brokerska niskiego szczebla, która już dawno powinna zostać likwidowana.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
NPBFX | Lech Czajkowski 02 Listopad 2021

Zalety: Możliwość handlu bez doświadczenia, przy jednoczesnej oszczędności własnego czasu, za pomocą usług ZuluTrade i NPB Invest. Komfortowe warunki i różnorodność aktywów do handlu, brak ograniczeń strategii.

Wady: NPBFX nie świadczy usług mieszkańcom Kanady i USA.Oficjalna strona NPBFX zbiera pliki cookie.

Komentarz: Krótko podzielę się moim doświadczeniem. Z forexem zapoznałem się kilka lat temu, a NPBFX jest moim pierwszym brokerem. Tutaj przeszedł szkolenie, a następnie otworzył konto. Chciałem szybko i dużo zarobić. Ale po około dwóch miesiącach zdecydowałem się zmienić strategię. Tak, jeśli chodzi o obsługę zamówień, wszystko jest w porządku, nie ma na co narzekać. Ale to bardzo skomplikowana strategia. Postanowiłem dodać depozyt i wybrać klasyczną strategię. Postanowiłem wybrać trzy ekrany Eldera. Od prawie dwóch lat handluję nią i nie ma napięcia nerwowego. Jeśli chodzi o brokera, w NPBFX możesz bezpiecznie handlować dowolną strategią. Tutaj zawsze jest wybór.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
Core Liquidity Markets | Leszek Domański 02 Listopad 2021

Zalety: Brakuje.

Wady: Specjaliści są niekompetentni i często niegrzeczni wobec klienta; broker może bez powodu zamknąć konto klienta i anulować cały depozyt.

Komentarz: Utrzymują środki, twierdząc, że przesłali środki na twoje konto, ale w rzeczywistości zatrzymują twoje zyski, abyś mógł handlować i stracić wszystko, co zarobiłeś, i istnieje wiele wymówek, dlaczego nie mogą wysłać środków na twoje konto. Nawet ja wciąż czekam na środki, których nie mogę otrzymać. Kiedy wypłacisz swój początkowy depozyt po osiągnięciu zysku, przetwarzają go bardzo szybko, ale wypłata zysku jest trudna.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
TrioMarkets | Mikołaj Bednarski 02 Listopad 2021

Zalety: Brakuje.

Wady: Opóźnienia wypłat; słabe funkcjonowanie platformy transakcyjnej.

Komentarz: TrioMarkets to oszuści. Zwabiają pieniądze i ignorują wnioski o wypłatę.Mam też historię złych doświadczeń z TrioMarkets. Pracuję z wieloma firmami, trio Market zacząłem pracować około rok temu. Przestudiowałem pracę firmy, wszystko wydawało się być w porządku. Po tym, jak skontaktowałem się z działem wsparcia, zaczęli szturchać mnie w twarz umową ofertową. W rezultacie okazało się, że cała ich praca opiera się na „szóstej czcionce”. Wszystko jest tak piękne i kuszące tylko z zewnątrz, w rzeczywistości mają wiele sztuczek, aby oszukać klientów. Nie polecam nikomu tego brokera!

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
Saxo Bank | Piotr Urban 02 Listopad 2021

Zalety: Korzystne warunki handlowe dla profesjonalnych traderów z co najmniej rocznym doświadczeniem; ponad 40 tysięcy narzędzi do handlu; możliwość inwestowania w gotowe portfele długoterminowe zarządzane przez profesjonalistów.

Wady: Minimalny depozyt zaczyna się od 10 000 USD.

Komentarz: Saxo bank to profesjonalna i uczciwa firma! Dobre kwotowania i mogę być spokojny, że jeśli zarabiam, to będę mógł wypłacić swoje zarobki. Saxobank został mi początkowo polecony jako porządny broker. Teraz też polecam znajomym. Pracowałem 2 lata, były problemy, które były rozwiązywane, czasami musiałem pogodzić się z tym, że się myliłem, a pieniądze wyciekły z mojej winy. I tak to było! Ale niczego nie żałuję!

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
eToro | Adam Białek 02 Listopad 2021

Zalety: Brakuje.

Wady: Zobacz komentarz.

Komentarz: eToro zyskał popularność wyłącznie dzięki agresywnej reklamie, a nie ze względu na swoją pracę i warunki. Podobnie jak wielu innych w swoim czasie dałem się nabrać na reklamę i otworzyłem konto u tego brokera. Muszę od razu powiedzieć, że ogromną wadą jest dość duży próg wejścia. Inne wady firmy, na które zwróciłem uwagę, to niska dźwignia finansowa, która jest inna dla różnych instrumentów i prowizja brokera za wypłaty. Nie otrzymałem żadnego zysku z mojego handlu z eToro, a broker zachowywał się w złej wierze podczas procesu handlowego.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
BogoFinance | Oskar Wójcik 02 Listopad 2021

Zalety: Minimalny wkład wynosi 100 USD. Dobra platforma dla początkujących.

Wady: Konto demo z limitem czasowym, strona dostępna tylko w języku angielskim.

Komentarz: Nie mam wiele do powiedzenia. Podejrzliwa młoda firma brokerska, która z pewnością nie jest przeznaczona dla rosyjskojęzycznego segmentu odbiorców. W Internecie nie ma żadnych pełnych informacji na ich temat, a także opinii na temat współpracy z nim. Jak dla mnie jest więcej obiecujących i interesujących firm brokerskich, gdzie można inwestować. Radzę zwrócić uwagę na wiarygodność brokera. Przeczytaj lepsze recenzje innych brokerów, aby ogólnie zrozumieć, co, jak i gdzie lepiej inwestować.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
FXCC | Jarosław Kaczmarek 02 Listopad 2021

Zalety: Brakuje.

Wady: Obrzydliwe bezczelne oszustwo.

Komentarz: O handlu na rynku Forex wiem od dawna z pierwszej ręki, moje doświadczenie w takich sprawach jest bardzo poważne. Myślałem, że jestem dobrze zorientowany w takich sprawach, ale znajomość FXCC przekonała mnie, że tak nie jest. Za radą znajomego uległ namowom i otworzył konto, wpłacając 600 dolarów jako depozyt.Zbyt późno dowiedziałem się o ich programie partnerskim i nagrodach za każdego zaproszonego frajera. Natychmiast przyznano 200% bonusów, które okazały się konieczne do wypracowania. Handlowałem na plus, a po tygodniu przerwy zobaczyłem, że na koncie pozostało 42 dolary. Kilka transakcji odbyło się beze mnie. Listy do wsparcia technicznego i regulatorów są ignorowane przez trzeci miesiąc.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
FreshForex | Bronisław Szymczak 02 Listopad 2021

Zalety: Kompensacja spreadu dla tradera; Duży wybór par walutowych do pracy; Stałe wprowadzanie nowych narzędzi pracy;

Wady: Nie znalazłem.

Komentarz: W FreshForex warunki są bardzo odpowiednie dla początkujących. Po pierwsze, istnieje konto demo, a następnie na Realu nie ma minimalnego depozytu, co oznacza, że pierwsze kroki w prawdziwym handlu nie będą bardzo przerażające. Jeśli wystąpi wyciek, będzie on niewielki (chyba że oczywiście ryzykujesz dużymi kwotami). Na stronie znajduje się wiele przydatnych i zrozumiałych informacji, które pomogą początkującym zrozumieć, co sie dzieje na rynku Forex. No i wreszcie bonusy. Broker zapewnia różne bonusy, które naprawdę pomagają w handlu.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
FreshForex | Bronisław Szymczak 02 Listopad 2021

Zalety: Kompensacja spreadu dla tradera; Duży wybór par walutowych do pracy; Stałe wprowadzanie nowych narzędzi pracy;

Wady: Nie znalazłem.

Komentarz: W FreshForex warunki są bardzo odpowiednie dla początkujących. Po pierwsze, istnieje konto demo, a następnie na Realu nie ma minimalnego depozytu, co oznacza, że pierwsze kroki w prawdziwym handlu nie będą bardzo przerażające. Jeśli wystąpi wyciek, będzie on niewielki (chyba że oczywiście ryzykujesz dużymi kwotami). Na stronie znajduje się wiele przydatnych i zrozumiałych informacji, które pomogą początkującym zrozumieć, co sie dzieje na rynku Forex. No i wreszcie bonusy. Broker zapewnia różne bonusy, które naprawdę pomagają w handlu.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
JustForex | Patryk Skowroński 02 Listopad 2021

Zalety: Brakuje.

Wady: Straszna sytuacja ze spreadami, to strasznie odbija się na depozycie.

Komentarz: Wcześniej nawet nie słyszałem o tym brokerze, ale wyłącznie ze względu na zainteresowanie (co jeśli naprawdę płacą pieniądze?) zdecydowałem, że mogę się zarejestrować i uzupełnić swoje konto. Skończyło się na tym, że wpłaciłem 100 USD na konto Pro i dosłownie przez kilka dni handlowałem w parach USD / GBP, EUR/ AUD, EUR / CAD, ale potem zaczęły się dziać takie cuda na platformie, że potem śmiałem się z tego wszystkiego przez długi czas. Wszystkie depozyty wyciekły, zaczęły się regularne poślizgi. Wkrótce pozostało tylko 2$ z początkowego depozytu. I jak to rozumieć?

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
Darwinex | Artur Kosiński 02 Listopad 2021

Zalety: Ten broker słynie z kont Darwin (lub kont PAMM). Konta te mają ściśle skonfigurowany limit ryzyka - wynosi on 10%.

Wady: Zobacz komentarz.

Komentarz: Nie polecam tutaj handlowania. Po pierwsze, tutaj są bardzo częste poślizgi, prawdopodobnie jest to top 1 broker w tym zakresie. Po drugie, sesje po weekendzie otwarte z dużymi opóźnieniami 5-10 minut; ci, którzy handlują, również nie bedą z tego zadowoleni. Po trzecie, broker korzysta z niezbyt wysokiej jakości dostawcy kwotowań, powiedziałbym nawet, że jest to jeden z najgorszych. Dlaczego nie może przełączyć się na wysokiej jakości źródło, jest dla mnie całkowicie niejasne. Więc broker nie nadaje się do handlu.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
Fortrade | Janusz Szczepański 02 Listopad 2021

Zalety: Brakuje.

Wady: Zobacz komentarz.

Komentarz: Ta firma jest oszustwem. Zainwestowałem 13 000 ponad dwa lata temu i do niedawna nie wypłaciłem żadnej kwoty. Złożyłem wniosek o wypłatę pieniędzy 21 grudnia i otrzymałem od firmy wiadomość e-mail z potwierdzeniem, że w ciągu 48 godzin pieniądze zostaną wypłacone. Po 3 dniach skontaktowałem się z nimi i powiedzieli, że menedżer próbuje się ze mną skontaktować, aby potwierdzić wypłatę.Rozmawiałem z menedżerem 6 dni po pierwszym zapytaniu i potwierdziłem, że zapytanie jest aktualne. Powiedział, że kwota zostanie spłacona następnego dnia, ale tak się nie stało. Jestem przekonany, że nie dadzą mi pieniędzy.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
ForexMart | Józef Mucha 31 Październik 2021

Zalety: Brakuje.

Wady: Brak informacji o licencjach od regulatorów; Rejestracja w oazie podatkowej bez przedstawicielstw w innych krajach; Niejednoznaczna reputacja w Internecie.

Komentarz: Można by pomyśleć, że firma brokerska Forex Smart naprawdę działa od wielu lat i ma wielu aktywnych klientów, którzy regularnie zarabiają pieniądze, korzystając z funkcjonalności i innych funkcji tego zasobu. Otrzymał aktualizację w 2019 roku, to znaczy, że strona ma niecały rok. To jest tak rażące grabieże pieniędzy, że nawet nie wiem, czy powinienem komentować dalej. Nadaje się tylko dla tych, którzy są przyzwyczajeni do marnowania pieniędzy. Co do reszty radzę znaleźć uczciwego brokera.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
Ak Investment | Wojciech Przybysz 31 Październik 2021

Zalety: Brakuje.

Wady: Terminal ciągle się psuje. Transakcje są zamykane po niewłaściwych cenach. Nie da się wypłacić pieniędzy.

Komentarz: AK Investment wydaje się być doświadczoną strukturą pośrednictwa, która zapewnia dobre warunki handlowe, ale nie wszystko jest tak łatwe. To niezręczne uczucie, że rozumiesz, że jesteś bezczelnie oszukany, ale nie możesz nic zrobić. Niedbale odnoszą się do wniosków o wypłatę pieniędzy. Ostatnim razem czekałem półtora miesiąca. Tym razem czekam już ponad miesiąc, a pieniędzy nie ma. Nie ma sensu pisać do działu wsparćia technicznego. Po pierwsze, tam jest tylko angielski. A po drugie, one będą sypać szablonowymi frazami. Takiej bezczelnej postawy jeszcze nie widziałem. Nikomu nie radzę tracić czasu na tego brokera.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
GO Markets | Ksawery Urban 31 Październik 2021

Zalety: Niska kwota pierwszej wpłaty.

Wady: Brak informacji o dostawcach płynności. Zdarzają się opóźnienia w płatnościach oraz awarie terminali.

Komentarz: Ta firma GO Markets nie ma prawa do świadczenia usług na rynkach finansowych. Praca z nimi to spacer po polu minowym, na pewno wybuchnie, to kwestia czasu. Opinie oszukanych są tylko potwierdzeniem moich zastrzeżeń. Nigdy nie zgadzaj się na Warunki Użytkownika, które starają się na ciebie narzucić, są tam zapisane pułapki! Legalnie pozwalają sobie zatrzymać twoje pieniądze i nie zwracać ci ich, kompetentnie, ale wrednie. Nie polecam! Radzę wszystkim zachować ostrożność i ich nie wybierać.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
Abshire-Smith | Paweł Cybulski 30 Październik 2021

Zalety: Dostępność usług dla klientów korporacyjnych.

Wady: Brak programów inwestycyjnych; trudno jest otworzyć konto handlowe; wniosek o wypłatę pieniędzy należy podpisać ręcznie.

Komentarz: Początkowo nawet nie wiedziałem, że wpadnę w takie oszustwo. Faktem jest, że w praktyce okazało się, że możesz wypłacić środki z konta handlowego tylko na kilka sposobów. Ale są one również dostępne tylko pod pewnymi warunkami. Muszę wypłacić te pieniądze i nie mogę tego zrobić. Co mam zrobić? Obawiam się, że broker po prostu oszukuje i po prostu czeka, aby zniknąć z rynku w końcu. Nie wierz temu brokerowi, to totalne oszustwo.Nie radzę pracować z tą firmą.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
Libertex | Ksawery Chmiel 30 Październik 2021

Zalety: Ergonomiczny, dobrze zaprojektowany interfejs, łatwy do nauczenia, duża ilość informacji i możliwości.

Wady: Prace techniczne odbywają się w dowolnym momencie, mogą wyłączyć możliwość pracy z transakcją.

Komentarz: O brokerze Libertex dowiedziałem się dawno temu, ale podchodziłem do nich sceptycznie, ponieważ recenzje były bardzo różne.Kiedy zdecydowałem się zmienić platformę, postanowiłem sprawdzić wszystkie zalety i wady wskazane przez innych. Zacząłem od depozytu w $500 i powiem szczerze: od razu platforma mi się nie podobała. Teraz przystosowałem się i pracuję z nimi od ponad 7 miesięcy i jestem bardzo zadowolony, otrzymałem już ponad 50% na kartę z początkowej wpłaty z zyskiem.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
Alvexo | Władysław Adamski 30 Październik 2021

Zalety: Brakuje.

Wady: Nie ma innych licencji poza FSA. Wysoka kwota za pierwszą wpłatę. Niejednoznaczna i kontrowersyjna reputacja w Internecie.

Komentarz: Broker pod pozorem szkolenia na koncie takim jak konto demo, menedżer stara się jak najszybciej, aby przedsiębiorca zasilił konto prawdziwymi środkami. A potem działo się coś strasznego.Pomagają stracić fundusze dla tradera, starają się, aby trader sam zwiększył ryzyko w postaci zwiększenia gęstości transakcji i strat.Bardzo starają się, aby przedsiębiorca uzupełnił dużą kwotę, rzekomo pokrywając poprzednie straty i zarabiając. Wynik jest przewidywalny. Znowu stracisz pieniądze. Alvexo to zwykli oszuści, nie ma sensu sobie z nimi radzić.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
Colmex Pro | Przybysław Kurowski 30 Październik 2021

Zalety: Brakuje.

Wady: Handel na platformie brokera Colmex Pro jest obarczony ogromnymi poślizgami; wszystkie fałszywe dane, które broker Colmex Pro dostarcza swoim klientom i które powodują utratę klientów, Colmex Pro następnie odpisuje na "anomalie RYNKOWE"; broker Colmex Pro nie pozwala klientom wypłacić pieniędzy;

Komentarz: Ten broker jest świetny dla traderów, którzy tracą pieniądze. Jeśli twój plan ma być opłacalny, trzymaj się z daleka, ponieważ napotkasz prawdziwe problemy z odzyskiwaniem pieniędzy. Jeśli twój plan ma być opłacalny, trzymaj się z daleka, ponieważ napotkasz prawdziwe problemy z odzyskiwaniem pieniędzy. Staram się nie tylko ostrzec innych potencjalnych handlowców i klientów, ale przede wszystkim odzyskać środki z Colmex, chcę to wyjaśnić.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
CMG | Radosław Skowroński 30 Październik 2021

Zalety: Brakuje.

Wady: Ten cmg to dziwna firma. Nie ma o nich informacji w Internecie.

Komentarz: Nie radzę pracować z tymi brokerami. Najwyraźniej wcale nie są skierowane na nasz rynek, ponieważ w ogóle nie ma o nich informacji. Nawet ta sama strona jest w języku angielskim, chińskim i jeszcze innym. Ponieważ na tym etapie są takie pytania (wybór + zapoznanie się), w związku z tym pojawią się problemy z wypłatą środków. Być może pojawią się problemy już na etapie rejestracji. Jeśli o to chodzi, myślę, że będą pewne problemy ze wsparciem technicznym. Poszukaj innych brokerów, bardziej zaufanych i znanych z nas. Musisz uważnie przeczytać stronę.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
Degiro | Filip Wasilewski 30 Październik 2021

Zalety: Broker ten ma szeroki zasięg na rynkach, zapewniając dostęp do najważniejszych międzynarodowych, a także niektórych lokalnych giełd europejskich.

Wady: DEGIRO nie zapewnia żadnych możliwości badań ani materiałów szkolieniowych.

Komentarz: Zgadzam się, że Degiro oferuje szerokie możliwości zarabiania na giełdach europejskich i amerykańskich. Prowizje są wystarczające, możesz zarobić dobre pieniądze na handlu akcjami i obligacjami. Sam zacząłem handlować kilka miesięcy temu, ale już wypłaciłem ponad 10 000 dolarów. Nie ma wielu sposobów płatności. Korzystam z przelewu bankowego. Nie można liczyć na szybką wypłatę. Zazwyczaj zaliczenie odbywają się w ciągu tygodnia.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
Pepperstone | Sławomir Szewczyk 30 Październik 2021

Zalety: Brakuje.

Wady: Pracownicy firmy zawsze sprowadzają temat rozmowy do uzupełnienia i starają się wywabić więcej pieniędzy.

Komentarz: Kiedy zaczynałem, wpadłem w ich fortel z kontem demo. Najważniejsze jest to, że handel na demo został stworzony w taki sposób, aby przedsiębiorca nie widział problemów, które będą miały na prawdziwym koncie.Na przykład na demo pepperstone nie mają rekwotowań, spreadów i prowizji, wszystko otwiera się szybko i natychmiast, grafik jest piękny, nie ma fałszywych odbić i burstów. Ale kiedy otwierasz prawdziwe konto, nagle wszystko się pojawia. Wtedy myślałem, że jeśli zrobiłem dużo pieniędzy na demo, to mogę to zrobić na Realu, ale broker pepperstone mnie oszukał i dowiedziałem się prawdy po wpłaceniu pieniędzy na konto realne.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
ArgusFX | Mieczysław Szymczak 30 Październik 2021

Zalety: STP / ECN. Ponad 60 par walutowych, dostępne są również inne aktywa.

Wady: Brak czatu online do komunikacji. Tryb wsparcia nie jest określony, komunikacja jest wyłącznie w języku angielskim. Skromna lista systemów płatności, wysokie prowizje i wypłaty średnio trwają do 4 dni. Brak wykwalifikowanego wsparcia ze strony call centru.

Komentarz: Powiem na pewno, że broker ArgusFX może tylko oszukiwać! Namówili mnie do otwarcia konta i założenia 2400$, ale kiedy zdecydowałem się wypłacić część pieniędzy, ci panowie stali się cholernymi chamami, moja prośba została zamrożona z powodu naruszenia warunków handlowych, cholera, nawet nie zacząłem jeszcze handlować!

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
EXNESS | Sławomir Kubiak 30 Październik 2021

Zalety: Nie znalazłem ani jednego plusa.

Wady: Zobacz komentarz. Ponadto cała sekcja szkoleniowa jest dostępna wyłącznie w języku angielskim.

Komentarz: Jestem doświadczonym handlowcem i zarządzającym aktywami dla moich klientów w innej firmie, z której jestem bardzo zadowolony. Ostatnio jednak postanowiłem otworzyć konto w firmie EXNESS do skalpowania i podobnie jak Państwo miałem te same problemy. W rzeczywistości, jak rozumiem z innych recenzji EXNESS, moja strategia była zbyt dochodowa i po 2 dniach zacząłem spotykać się z rekwotowaniami i poślizgami podczas otwierania transakcji. Dlatego zawsze polecam ludziom wybierać stałe spready. W końcu zamknąłem konto. Zostałem niezadowolony ze współpracy.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
Infinox Capital | Czesław Barański 30 Październik 2021

Zalety: Brakuje.

Wady: Obrzydliwe podejście do klientów. Wsparcie techniczne działa również obrzydliwie.

Komentarz: Szczerze mówiąc byłem rozczarowany Infinoxem, więcej oczekiwałem od tego brokera. Moi znajomi tak go chwalili, że handlują z nim od kilku lat, jeśli nie dłużej. Jednak w moim przypadku broker zepsuł sobie wrażenie na początku współpracy. Aby handlować na tej platformie, uzupełnić saldo, a następnie wypłacić gotówkę, musisz przejść weryfikację. Rozumiem, że jest to wymóg regulatorów, ale po co tak bardzo komplikować? Sprawdzanie dokumentów zajęło mi dużo czasu, obsługa w tym biurze nie działa sprawnie.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
RietumuFX | Witold Filipiak 27 Październik 2021

Zalety: Brakuje.

Wady: Brak darmowej wersji demo; kompleksowy system identyfikacji klientów.

Komentarz: Natychmiast zacząłem mieć pewne problemy z funkcjonalnością zasobu, gdy tylko złożyłem zamówienie i przewidziałem cenę na miesiąc. Zaczęło działać bardzo powoli, nie mogłem nawet zrozumieć, co się dzieje. Kilka dni na stronie były błędy i usterki, trwało to dokładnie 3 lub 4 dni. Potem w końcu wszystko zostało ustalone, zacząłem czekać, aż cena BTC wzrośnie po 20 dniach handlowych.Ale cena spadła. W rezultacie zainwestowane pieniądze zostały utracone. Co mam zrobić i jak na to wszystko zareagować? Nijak! Wystarczyło mi 4300 straconych dolarów w FTX.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
iOCBCfx | Stanisław Wójtowicz 27 Październik 2021

Zalety: Brakuje.

Wady: Długa procedura wypłaty gotówki; Ograniczenie dostępnych opcji do uzupełnienia salda i wypłaty kapitału; Brak zarządzania, któremu można zaufać; Zasób nie zawiera zbyt wielu informacji.

Komentarz: Wydaje się tylko, że w OCBC Securities gwarantowany jest handel bez manipulacji brokera. Wcale tak nie jest. Kiedy zostałem przekonany do otwarcia konta, personel był bardzo przyjazny. Gdy tylko zainwestował 2500 $ zysku na wypłatę, ci cudowni menedżerowie zamienili się w chamów. Prośba o wypłatę została zablokowana, a dostęp do konta zamknięty. Powód - naruszyłem regulamin handlu. Po dwumiesięcznym starciu zażądali zamknięcia konta. Wypłaciłem pieniądze, ale wycofali prowizję w wysokości 20%. Oto taki „porządny” broker OCBC Securities!

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
HYCM | Lech Rogowski 27 Październik 2021

Zalety: Brakuje.

Wady: Awarie terminala handlowego. Nie ma sensu robić skalpowania, spready są niesamowicie wysokie. Istnieje niewiele aktywów do handlu, a często zbierane są również te niepłynne.

Komentarz: Dałem się nabrać na fakt, że rzekomo firma maklerska działa na rynku od wielu lat. Ale w rzeczywistości broker HYCM to zwykły szambo, handel tutaj to ciągła strata. Odczułem słabości firmy, skalping w ogóle się nie opłaca. Aby wypłacić pieniądze, musisz długo czekać, częste awarie terminala handlowego. I to nie jest pełna lista problemów, z którymi w ogóle musisz pracować. Firma po prostu nadszarpnęła swoją reputację, bez względu na to, jak dobrze mówią o sobie, ale w rzeczywistości jest to wątpliwa firma, z którą możesz nawet nie zadzierać. Nawet liczba aktywów do handlu jest bardzo mała, a większość z nich jest niepłynna.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
PSB Forex | Mieczysław Jakubowski 27 Październik 2021

Zalety: Brakuje.

Wady: Firma nie pokazała się dobrze w stosunku do handlowców, liczne recenzje to potwierdzają.

Komentarz: Każdy, kto handlował na tej platformie PSB-Forex, wie o twardym poślizgu. Zlecenia nigdy nie zostaną zamknięte po wybranej cenie, rekwotowania będą stałe. Zamknięcie transakcji kilka minut przed pojawieniem się wiadomości finansowych. Platforma i tak nie tylko utrzymała transakcję przez te minuty, ale potem na zamknięciu spread wzrósł do 25 pipsów, a dzieje się to regularnie. PSB-Forex nie pozwala nikomu zarabiać na umiejętnościach handlowych. Są one objęte licencją, a następnie sami inicjują ataki Ddos na swoje serwery, po czym pieniądze znikają z depozytów i kont handlowych. Od osławionego regulatora prawdy też się nie doczekasz.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
Ayondo | Artur Głowacki 27 Październik 2021

Zalety: Główny obrót handlowy przypada na kontrakty CFD, wybór dostępnych instrumentów jest bardzo wielki.

Wady: Minusem jest brak możliwości uzupełnienia depozytu za pośrednictwem systemów płatności lub kryptowaluty, ale nie jest to krytyczne.

Komentarz: Wszystkie duże firmy finansowe mają jedną wadę: są bardzo duże, a kwoty obsługiwane przez przeciętnego tradera/inwestora wcale ich nie imponują. A to oznacza, że praca z nimi nie jest tak wygodna, jak mogłaby być. I jak wygodnie jest w wielu firmach rozpoczynających działalność, które walczą o swojego klienta. Ale duże firmy finansowe mają również niezaprzeczalną przewagę: nie stracą pieniędzy. Cóż, lub prawdopodobieństwo tego jest bardzo niskie. Nie wiem co do reszty, a ja między komfortem a niezawodnością, wybiorę jednak niezawodność.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
DeltaStock | Jacek Nowakowski 27 Październik 2021

Zalety: Międzynarodowa firma o dobrej reputacji, prosta procedura rejestracji.

Wady: Duży minimalny depozyt. Interfejs jest źle przetłumaczony. Brak konta demo.

Komentarz: Nie ma sensu pracować z DELTASTOCK. Bardzo chciwy broker, prowizja za wypłate gotówki jest ogromna, a jakość usług nie może być gorsza. Awarie występują okresowo, których nikt nie eliminuje. Zamknięcie zlecenia zajmuje bardzo dużo czasu, handel staje się niemożliwy. Wsparcie reaguje niechętnie, strona jest źle napisana, tłumaczenie jest kiepskiej jakości. Nie radzę skontaktować się z tym brokerem, lepiej udać się do prawdziwych specjalistów w swojej dziedzinie. To było dla mnie bardzo frustrujące, gdy miałem do czynienia z takimi profanami.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
Hantec Markets | Bartłomiej Kołodziejczyk 27 Październik 2021

Zalety: Brakuje.

Wady: Wysoki próg minimalnego depozytu na rozpoczęcie handlu.

Komentarz: Hantec Markets jest bardzo nieuczciwym brokerem. Gorzkie doświadczenie. Lepiej ominąć. Zacząłem handlować z nimi około 2 miesiące temu, najpierw wrzuciłem depozyt na 2000$. Pierwszy tydzień był idealny. Od drugiego tygodnia zaczęły się absolutnie nieuzasadnione poślizgi, rekwotowania, offkwotowania, a potem moje konto po prostu wyciekło. Postanowiłem dodać 2,5 tys., aby odzyskać to, co zostało zabrane, ale również z powodzeniem wyciekło. Straciłem dużo pieniędzy, a teraz nie wiem, jak je odzyskać, to prawie niemożliwe. Lepiej nie mieć z nimi nic wspólnego!

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
FIBO Group | Kornel Maciejewski 04 Październik 2021

Zalety: Wydaje mi się, że ten broker jest wystarczająco dobry aby radzić sobie z nim regularnie

Wady: Nie ma żadnych promocji ani bonusów.

Komentarz: Przyzwoity broker, pracuję z nim od około roku i istnieje kilka rodzajów kont, aby łatwiej było sobie z nimi poradzić. Stały spread bez prowizji jest dostępny tutaj. To jest naprawdę bardzo fajne.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
Vantage FX | Oliwier Szczepański 04 Październik 2021

Zalety: Uważam, że jest to najlepszy wybór dla poważnych traderów

Wady: Nie znaleziono

Komentarz: Ten broker jest niewątpliwie odpowiedni dla osób, które poważnie zajmują się handlem, ponieważ minimalny depozyt wynosi 200 USD. НNie każdy początkujący może sobie pozwolić na taką początkową inwestycję i dlatego początkujący często omijają takie platformy. W związku z tym znacznie łatwiej jest handlować bardziej zaawansowanymi użytkownikami, ponieważ na stronie nie ma pochopnych ruchów. Moje inwestycje w depozyt wzrosły o 25% w ciągu ostatnich siedmiu miesięcy, w tym dzięki udanym transakcjom.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
EXNESS | Rafał Kucharski 04 Październik 2021

Zalety: Bardzo niski próg wejścia dla depozytu

Wady: Nie znaleziono

Komentarz: Od lipca 2020 r.dość aktywnie handluję akcjami i walutami. Szczerze mówiąc, nie tylko zajmuję się handlem osobistymi dochodami, ale także staram się zwiększyć dobrobyt mojej firmy poprzez inwestowanie i kompetentny handel. Dużą zaletą tego brokera, moim zdaniem, jest to, że minimalny depozyt jest całkowicie bezpłatny, czyli 0 dolarów. A to bardzo mi pomogło jako początkującemu w handlu.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
RoboMarkets | Tymoteusz Kaczmarek 04 Październik 2021

Zalety: Nie można wymienić żadnych plusów. Po prostu ich nie ma.

Wady: Częste przerwy w komunikacji i pracy terminala. I wiele więcej.

Komentarz: RoboForex wygląda na bardzo niepotrzebny kawałek śmieci w Internecie. Po wejściu na stronę brokera możesz natychmiast zauważyć logo i projekt znane doświadczonym handlowcom. Ale to prawdopodobnie się skończy, ponieważ większość moich przyjaciół, w tym ja, przerywa komunikację, a terminal przestaje działać.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
FxGiants | Łukasz Walczak 04 Październik 2021

Zalety: Nie najgorszy broker, ale oczywiście że istnieją lepsze.

Wady: Akcje i programy premiowe brokera są całkowicie bezużyteczne i nie mają żadnego sensu.

Komentarz: Bardzo młody broker, który uruchomił wiele różnych akcji. Wśród plusów-handel był prowadzony na bonusy bez depozytu. Chociaż czytałem wcześniej różne recenzje, a opinie były podzielone, ktoś napisał, że prowadzą uczciwy biznes, a ktoś napisał, że są oszustami. Nie jestem pewien, kogo słuchać w tej sprawie, ale nie miałem jeszcze żadnych problemów.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
FinmaxFX | Stanisław Kozłowski 03 Październik 2021

Zalety: Usługi świadczone przez brokera są na najwyższym poziomie. Pieniądze są wypłacane bardzo łatwo i to jest najważniejsze, moim zdaniem

Wady: Dostępne są rekwoty.

Komentarz: Wsparcie techniczne zawsze daje odpowiedź. Ale jest jedna rzecz, która przeraża wielu początkujących traderów-minimalny depozyt w wysokości 100 USD. Chciałbym, żeby depozyt był mniejszy. Broker oferuje szeroką gamę instrumentów handlowych: pary walutowe, indeksy, papiery wartościowe, metale, surowce naturalne, kryptowaluty. Dostępny jest program partnerski.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
Libertex | Mieszko Król 03 Październik 2021

Zalety: To świetna platforma do handlu, polecam.

Wady: Nie ma oczywistych wad.

Komentarz: Firma zapewnia bonus w wysokości 100 $ na konto po rejestracji, pomimo faktu, że minimalny depozyt wynosi 100$. Broker nie jest stary wyga, ale jest aktywnie reklamowany w Internecie. Dlatego nie było mi trudno przeczytać więcej o tym brokerze w Internecie. Handel odbywa się za pomocą opcji binarnych.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
Dukascopy Europe | Mieszko Nowak 03 Październik 2021

Zalety: Jeden z najlepszych brokerów, z którymi miałem do czynienia. Jest to przypadek, w którym niezawodność wiele dla ciebie znaczy.

Wady: Jest duża prowizja i to nie jest to zbyt przyjemne w wykonaniu.

Komentarz: Traderzy którzy są jeszcze w drodze lub na początku, muszą rozważyć swoje decyzje. Gorąco zachęcam do uważnego zapoznania się z regulaminem i prowizjami. W rzeczywistości jest to bank, tutaj wszystko jest dla nich nasycone i istnieje płatna usługa. 4 z 5.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
Core Spreads | Tomasz Grabowski 03 Październik 2021

Zalety: Nie ma plusów

Wady: Oszukiwanie i marnowanie czasu!

Komentarz: Z powodu tego brokera zgromadziłem wiele pożyczek i jestem teraz zadłużony. Nie radzę nikomu robić interesów z tymi draniami. Będą cię oszukiwać, ale nie zwrócą ci ani grosza. Jestem pewien, że będziesz zainteresowany czytaniem gniewnych recenzji innych użytkowników w Internecie.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
БКС Маркетс | Juliusz Ostrowski 03 Październik 2021

Zalety: Spread jest nieco wysoki. Rozrzut jest niewielki, nawet mały na NDD. Terminal reaguje szybko. Duży wybór instrumentów handlowych.

Wady: Przelewy płatnicze pozostawiają wiele do życzenia. Chciałbym więcej sposobów wypłaty gotówki.

Komentarz: Przeciętna firma. Myślę, że można znaleźć lepszą, ale tutaj i tak nie było opóźnień w wypłacie gotówki.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
HotForex | Piotr Adamski 03 Październik 2021

Zalety: Dobre warunki handlowe i jakość wykonania

Wady: Czasami strona bardzo spowalnia

Komentarz: Moim zdaniem broker chce się rozwijać. Zauważyłem jednak, że strona bardzo spowalnia. Oczywiście przy takim podejściu czasami nie można handlować i w przypływie wściekłości chcesz wszystko porzucić. Ale same warunki handlowe są zbyt dobre, aby wszystko tak porzucać.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
Hantec Markets | Cezary Sikora 03 Październik 2021

Zalety: Zidentyfikowałem kilka korzyści.

Wady: 1000 USD to minimalna kwota do otwarcia konta. Moim zdaniem to za dużo. Ponadto wybór terminali jest bardzo ograniczony.

Komentarz: Bardzo przyjemna strona internetowa, można powiedzieć, że przyjemnie jest handlować z takim brokerem, gdzie wszystko jest robione dla wizualnej i estetycznej przyjemności klienta. Spready nie są niskie, ale jednocześnie nie są wysokie. Tak czy inaczej, ale one działają na STP, chociaż zdarzają się awarie, nie bez tego. Ogólnie wrażenia są pozytywne. Broker otrzymuje ocenę 3 z 5.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
Swissquote | Adrian Nowakowski 03 Październik 2021

Zalety: Broker jest naprawdę poważnym i wiarygodnym

Wady: Weryfikacja trwa bardzo długo.

Komentarz: Dobrze zaprojektowany interfejs strony internetowej pozwala znaleźć wiele informacji o firmie. Dostępne są cztery rodzaje kont do wyboru: Standardowy, Premium, podstawowy i profesjonalny. Spready od 1,1 pipsa wzwyż, bez prowizji.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
DeltaStock | Konstanty Król 03 Październik 2021

Zalety: Próbowałem handlować akcjami, towarami, indeksami i funduszami ETF. Indeksy ETF są trudne do znalezienia, a ta firma została stworzona z wygodą do pracy z nimi.

Wady: Przy kilku systemach płatności miałem problemy z wypłatą gotówki.

Komentarz: Zestaw instrumentów finansowych nie jest zły. Broker oferuje szeroką gamę instrumentów handlowych, w tym: waluty, kontrakty CFD, akcje, metale, indeksy, kontrakty futures, kryptowaluty i fundusze ETF.

Komentarz
Dodaj KOMENTARZ
Показать еще отзывы

 

FOREX BROKERS: NAJWAŻNIEJSZE ASPEKTY, KTÓRYCH NALEŻY WYGLĄDAĆ

Pamiętaj, że możesz nie tylko znaleźć wszystkie niezbędne informacje na temat firm maklerskich na portalu. Na przykład odwiedzający TopBrokers.com mogą zostawić swoje opinie na temat niezawodnych platform handlowych, organizacji regulujących i ekspertów. Aby uzyskać najbardziej obiektywny obraz, użytkownicy mogą zostawić komentarze i omówić opublikowane już komentarze. Jednocześnie wystarczy wypełnić podstawowy formularz, aby opuścić brokerów Forex, aby ocenić i ocenić pośrednika, platformę lub eksperta według kilku kryteriów. Najważniejsze z nich to niezawodność, profesjonalizm, szybkość wycofywania środków, funkcjonalność, wymagania systemowe itp.

Chcielibyśmy podkreślić, że nowe recenzje brokerów Forex pojawiają się na naszej stronie regularnie. Inną ważną zaletą tej sekcji jest usługa oceny narzędzia opinii. Dzięki temu nasi goście mają możliwość wyboru najbardziej odpowiednich i naprawdę wysokiej jakości przeglądów brokerów Forex w 2016 roku. Wierzymy, że dokładne dane pomogą Ci znaleźć najlepszego i naprawdę uczciwego brokera, który przeprowadzi najbardziej udany i komfortowy handel.


Ostrzeżenie o Ryzyku: Ryzykujesz stanem swojego kapitału. Statystycznie tylko 11-25% traderów uzyskuje dochód z handlu Forex i kontraktami CFD. Pozostałych 75-89% klientów traci swoje inwestycje. Inwestuj w kapitał, który ujawnia takie ryzyko.